Ezt olvasom:

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Olvasás alatt!

WéG 2009.10.08. 09:15

MARK LANE : ELSIETETT ÍTÉLET

A Warren-jelentés bírálata

Európa Könyvkiadó, Budapest 1967

Részlet:

Lane azért idegesítette annyira Hoovert, mert már akkor megkockáztatta a feltevést, hogy Oswald ártatlan lehet. Lane úgy vélte, hogy bármilyen ítélőszék előtt, amely szükségképpen bűnösség vagy ártatlanság között dönt, a vádlottnak joga van törvényes képviselőhöz. Lane-t zavarta az a tény, hogy a Warren-bizottság már csak szerkezeténél fogva is Oswald bűnösségének feltételezéséből indul ki. Megjegyezte: a bizottság ugyan munkacsoportokat létesített annak megvizsgálására, hogy miért lőtte le Oswald az elnököt - nem volt azonban olyan munkacsoport, amelynek azt kellett volna kiderítenie: vajon ő lőtte-e le egyáltalán. Ezt eleve bizonyított ténynek vették. Lane ezért elhatározta, hogy hacsak lehet, képviselni fogja Oswald érdekeit az ítélőszék előtt. A bizottság azonban ebben a jogi árnyalatban nem értett egyet Lane-el, és tevékenységét nem engedélyezték. Közölték, hogy Oswald érdekei megfelelő védelemben részesülnek, és a védelem ellátására az ítélőszék Walter Craiget, az Amerikai Ügyvédek Egyesületének elnökét jelölte ki. Felszólították, hogy "teljesen és minden korlátozás nélkül" vegyen részt a vizsgálatban; megengedték, hogy keresztkérdéseket tegyen fel, tanúkat újból megidézzen, és javaslatokat nyújtson be. Craig sokkal kevesebb fejfájást okozott a bizottságnak, mint Lane okozott volna. A hivatalos jegyzőkönyv szerint a bizottság ötvenegy ülése közül kettőn jelent meg; a különkihallgatások közül egyen sem, s a szóban forgó két ülés közül csak az egyiken nyitotta szóra a száját. Nyilatkozatai ekkor sem Oswald védelmét szolgálták.

Címkék: könyvek

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mrweg.blog.hu/api/trackback/id/tr461435843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kaga · http://autostat.hu/markatoertenetek 2009.10.16. 10:41:22

Nem olvastam, viszont láttam antikváriumban, kemény 300-ért. Lehrt megérné beruházni rá.

WéG 2009.10.18. 12:54:01

Én is antikváriumból szereztem. Vettem 6 könyvet a témában 2000 Ft-ért. Ha érdekel a téma akkor ajánlom még Jim Garrison Gyilkosok nyomában című könyvét is.
süti beállítások módosítása