Ezt olvasom:

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Cloverfield

WéG 2008.06.04. 22:40

   
    Tegnap este nekem is sikerült megnéznem a filmet, így hát írok róla pár kósza gondolatot. Az előzetes nagyon kíváncsivá tett, de megvártam míg lesz normális minőségű változat. Szinkronosan néztem, hát nem kellett volna.
    Az egész film egy kézikamerás felvétel mint amilyen az Ideglelés is volt, tehát folyamatosan rángatózik a kamera. A történet szerint néhány barát épp egy búcsúbulit tart New Yorkban, amit kameráznak, amikor hirtelen valamilyen támadás éri Manhattant. Ők persze folyamatosan vesznek fel mindent miközben menekülnek és mi is menet közben kapjuk az infokat, hogy tulajdonképpen mi is történik a városban. A lényeg, hogy egy hatalmas szörny támadta meg a várost, ami elég hamar ki is derül, és hőseink próbálnak menekülni előle, valamint egyik barátjukért indulnak aki beragadt egy épületbe.
    Nos alapból zavaró lehet, hogy folyamatosan rángatják a kamerát. Engem személy szerint már sokszor idegesített, de mégis ez adja meg a filmnek a varázsát. Ha ez nem lenne akkor szinte csak egy Godzilla 2-t kapnánk. Mint említettem szinkronos verziót néztem, és a szinkron szerintem nagyon rossz lett. Főleg a kamerázó srác dumája/hangja idegesített sokszor. Aki csak teheti nézze meg eredeti nyelven, legközelebb én is úgy fogom. A történet már ismerős lehet, de ennek ellenére sikerült egy érdekes filmet készíteni. A szereplők nekem elég gyengének tűntek, főleg a főszereplő srác vitte a prímet. A tesója halála után vágott kb 10 mp-es bambuló fejet, majd szaladt a boltba telefon aksiért. De a menekülő, ijedt arcot úgy néz ki mindenki begyakorolta, mert az ment. :) A látványra nem lehet panasz, nagyon jól nézett ki az összes trükk és maga a szörny is.
    Viszont volt 1-2 kisebb dolog ami nekem szúrta a szemem. A csaj aki magassarkúban futotta végig fél Manhattant, de még a metróalagútban sem tört ki a cipő sarka (a végén azért levette). Nekem a szabadság szobor feje kicsinek tűnt, de lehet, hogy tévedek, nem tudom mekkora pontosan. Majd utánanézek. Akkor azt is egy hatalmas baromságnak tartom, hogy nem vittek magukkal valami önvédelmi eszközt miután megtámadták őket azok a kis lények. A kamera nem nagyon akart megsérüli semmilyen ütéstől, eséstől. A katonák első dolga az lett volna amikor meglátják a kamerát, hogy ott helyben összetörik.  Ok, persze ezek szőrszálhasogatások, de néha szemet szúrnak és elgondolkodok rajta. Az is érdekes volt, hogy a szörny mindenütt ott volt, illetve pont ott volt ahol a főszereplők is, valamint nem lehetett elpusztítani.
    Na ennyit a negatív dolgokról. Mindent összevetve szerintem egy jó film a Cloverfield. Egy nagyon jó és érdekes alapsztori, megfűszerezve az egyedi kamerahasználattal. Illetve mintha az egész film egy amatőrök által készített magánfelvétel lenne. Meglepő és néhol ijesztő részek is helyet kaptak. A látvány pazar, szinte csak kapkodjuk a fejünket néha, és az egész film folyamatosan "mozgásban" van. Nem sok üresjárat van benne, ez talán köszönhető a nem túl hosszú játékidőnek is. Sajnos a szörnyről semmi nem derült ki, de majd talán a 2. részben, merthogy lesz az tuti.
    Ha ki tudunk békülni a folyamatosan rángatozó kamerával, akkor egy nagyon kellemes filmélményben lehet részünk. Az értékelésem 7/10, köszönhetően a hülye szinkronnak, amúgy 8/10 lenne szerintem. (Ja és úgy tűnik minden kézikamerás filmbe kell egy taknyosorrú csaj:) )

Címkék: filmek

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mrweg.blog.hu/api/trackback/id/tr38504249

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Cloverfield 2010.07.23. 09:32:02

Alapsztori: New Yorkot megtámadja egy óriási szörny, mi pedig azok szemszögéből követhetjük az eseményeket, akik ilyenkor apró hangyaként szoktak a földön szaladgálni.Húzónév: -Műfaj: szörnyfilmTrailer ittAmire számítottam: Hogy a szédüléses plakátok k...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zehy 2008.06.09. 08:55:20

Jó post, élveztem én is a filmet, tökéletesen megfelelt az elvárásaimnak, hozta azt amit a készítők el akartak érni. Nekem hálisten angolul sikerült, ha tehetem csak így nézek filmet.
süti beállítások módosítása