Ezt olvasom:

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Lemezajánló : The Best Damn Rap Show

WéG 2008.02.26. 18:30

Vast Aire & Mighty Mi - The Best Damn Rap Show (2005)
Eastern Conference Records



   
    Nem éppen friss zene, de az egyik kedvencem volt a megjelenésekor. Most újból elővettem és gondoltam írok róla egy kis kedvcsinálót azoknak akik még nem hallották.
    Tehát Vast Aire mc (a Cannibal Ox nevű csapat egyik tagja), és Mighty Mi producer/DJ (The High & Mighty egyik fele, készített zenéket Eminemnek és Mos Def-nek is) közös albuma. Az album nagyon érdekesre sikeredett, ami köszönhető Vast Aire karizmatikus és jellegzetes hangjának, valamint Mighty Mi hangulatos zenéinek.
    A címadó intro-nak olyan elszállt hangulata van, hogy egyből ráhangolja az embert a következő 40 percre. A következő What Goes Up pedig baljós hangokkal és dallamokkal operál. Paranoia és fenyegetettség skratch-el és a vége felé ütemváltással, hogy meg ne őrüljünk teljesen. A következő "Taboo" című track-et hasonló hangulat jellemzi a vonósok és a zongora miatt. Az album legkellemesebb zenéje minden bizonnyal a "The Workover". Lassú ütem, visszatérő női vokál és vibrafon. Az albumon négy számban is Mighty Mi mint DJ kap szerepet. Az instrumentálokon hallhatunk különböző szövegrészleteket (legtöbbször Vast Aire-től a "Best Damn Rap Show"-t), kiegészítve Mighty Mi remek skratch-eivel és jazz mintáival. Az album egyetlen közreműködője Tame One (az Artifacts-ből).
    Mindent összevetve az album nem egy partylemez (egyedül talán a Buck 50 Express című dal nevezhető bulizenének), inkább komornak és baljósnak mondanám. Ha nem tudnám, hogy Mighty Mi volt a lemez producere, néhány zenére biztos azt mondanám, hogy MF Doom készítette. Aki szereti a kicsit sötétebb és komorabb hangulatú hip hop zenéket, ahol a DJ/producer és az mc nagyon jól kiegészítik egymást, annak ez a lemez kötelező.
    Az értékelésem pedig 8/10, igen erős 8-assal. Ha valakit érdekel az album, hamarosan megtalálja -----ITT-----

Címkék: lemezajánló

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mrweg.blog.hu/api/trackback/id/tr68355499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása