Ezt olvasom:

Címkék

Címkefelhő

Linkek

2014. kedvenc hip hop albumai

WéG 2015.01.19. 14:27

   Amikor elkezdtem összegyűjteni a kedvenc lemezeket 2014-ből, rájöttem, hogy a tavalyi évben alig hallgattam a hip hop-on kívül más műfajú zenéket. Így idén nem egy összevont válogatottat, hanem csak egy hip hop listát csináltam. Amikor számba vettem a legjobbakat, azt hittem csak egy ötös listám lesz, de ahogy átnéztem a lemezeket, egyre több album került be a legjobbak közé. Végül megszületett egy 10-es lista, bár van különbség az első fele és a második fele között minőségben.

 

10. Funkoars - Dawn of the Head EP

Funkoars-Dawn-Of-The-Head.jpg

Ausztrál hip hop banda, tradícionális hangzás. Csak egy EP, nem teljes album, ezért is került a 10. helyre, de a listán mindenféleképpen helye van.

 

9. Domingo - Same Game New Rules

00_cover.jpg

Domingo a producer rengeteg közreműködőt hívott meg a 7. albumára, a végeredmény egy erős boom bap lemez. Sok veterán MC, 19 teljes track, jó beat-ek.

 

8. PRhyme - PRhyme

prhyme-cover.jpg

DJ Premier és Royce Da 5'9" már sokszor dolgoztak együtt, a PRhyme a 2014-es közös project-jük. Viszonylag rövid, de erős anyag. A két név garancia volt, hogy valami jó fog kisülni a társulásukból.

 

7. Skyzoo & Torae - Barrel Brothers

skyzootorae-bbrothers.jpg

A 7. helyen szintén egy izgalmas kollaboráció, ezúttal két MC. Nyers hardcore hip hop, olyan producerek zenéivel mint DJ Premier, Oh No, Illmind, Black Milk stb.

 

6. uMaNg - The Black Rose Certificate

front.jpg

 

A svéd hip hop producer B.B.Z. Darney és a New Jersey-i MC uMaNg 3. közös albuma. Az előzőt rongyosra hallgattam, ez az új sem okoz csalódás, bár ezen azért akad 1-2 gyengébb track. Boom bap hangzás, kicsit sötét, melankólikus, de nagyon el tudja kapni az embert ha olyan a hangulata.

 

5. Dope D.O.D. - Master Xploder

album4.jpg

A holland triót nem hiszem, hogy be kéne mutatnom. Mostanában nagyon pörögnek mindenhol. Ezzel az albummal folytatják az előző The Roach lemezükkel lebetonozott útjukat.

 

4. Buckshot & P. Money - Backpack Travels

buckshot-backpack.jpg

Ismét egy producer-Mc duó. A veterán Buckshot megkapta a tökéletes zenéket a stílusához, az eredmény önmagáért beszél: a lemez csak pörög és pörög egymás után sokszor. Nagyon sokszor.

 

3. Pharoahe Monch - PTSD: Post Traumatic Stress Disorder

WM0001LP.jpg

Újból egy hip hop őskövület. Pharoahe Monch. Remek koncepcióalbum, mélyebb témákkal, változatos zenékkel. 2014-ből az egyik legjobb.

 

2. Run The Jewels 2

rtj2.png

El-P és Killer Mike első közös lemeze sem volt rossz, de ezzel az albummal még magasabbra tették a lécet. Tipikusan olyan zenék amiket elsőre általában elkapcsolok, de ebben a két emberben van valami ami miatt újból és újból meg kell hallgatnom a zenéiket. Tökéletes dinamic duo! Majdnem sikerült bevenniük az első helyet.

 

1. CunnynLynguists - Strange Journey Volume Three

a0568939751_10.jpg

A kedvenc 2014-ből. Szerintem a legalulértékeltebb hip hop csapat, akik megérdemelnék a nagyobb figyelmet. Az utazás 3. állomása, sok közreműködővel. A szokásos melankólikus, dallamos Kno beat-ekkel. Megunhatatlan, mindenkinek meg kell hallgatnia.

 

Végül pedig itt egy youtube lejátszási lista, minden albumról egy zene:

Címkék: zene videók lemezajánló

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mrweg.blog.hu/api/trackback/id/tr977088337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása