Ezt olvasom:

Címkék

Címkefelhő

Linkek

10 000 BC

WéG 2008.05.05. 22:29


   
    Tegnap esti film "élményem". A rendező Rolan Emmerich, a Függetlenség napja és a Holnapután rendezője.
    A történet röviden : i.e. 10 000, egy hegyi törzs mamutvadászai életébe pillantunk be. A főhős D'Leh, a fiatal vadász beleszeret Evoletbe, akit még gyerekkorában találtak meg, és fogadtak be a törzs lakói. Falujukat ismeretlen harcosok támadják meg, és elrabolnak akit csak tudnak. D'Leh, és még néhány vadász elindul, hogy megmentse földijeit. A hosszú és kalandos úton csatlakoznak hozzájuk újabb hasonlóan járt törzsek. Végül már egy egész sereg érkezik a városba, ahol egy gonosz uralkodó éppíteti rabszolgáival piramisait.
    Na és akkor a véleményem a filmről. Gyenge, harmatgyenge. Hol is kezdjem. Kezdődik a szerelmi szállal, majd láthatjuk a vadászainkat akcióban. Itt egyből nem teljesen értettem a drámázást a lándzsával kapcsolatban. Miért is nem érdemelte ki? Ezután az egész emberrablás dolog nagyon hajazott az Apocalypto-ra. És a hatalmas baromságok : óriáspulyka szerű emberevő dinók, akik sorba aprítanak mindenkit a hatalmas fűben (tiszta Jurassic Park 2 raptorok). Persze a fővadászhoz nincs gusztusuk, vagy pedig addigra jól laktak nem tudom. Bratyizás a kardfogú tigissel? Jó hogy nem mellé szegődött hűséges társnak (Vadak ura). Aztán a különböző éghajlatok : hegyvidék, trópusi esőerdő és sivatag követi egymást mindenféle átmenet nélkül. De keverednek a korok is : ősemberek, mamutok, dínók, piramisok, van itt minden. A végső lándzsás jelenet tiszta 300, a végső feltámadós jelenet pedig tiszta baromság :)
    Töröm a fejem, hogy milyen pozitívumot tudnék mondani de... Még a látvánnyal sem voltam igazából kibékülve. A mamutok futás közben nekem elég furcsának tűntek, nem beszélve a gyilkos struccokról. Az egész film olyan mint egy óriási innen-onnan összeollózott katyvasz, aminek semmi történelmi hűsége. Teljes agykikapcsolást igényel. Pont : 4/10

Címkék: filmek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mrweg.blog.hu/api/trackback/id/tr6455766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása