Ezt olvasom:

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Filmajánló : Death Sentence

WéG 2008.01.29. 12:26

 














































    Tegnap este néztem meg enyhén lázas állapotban, és azt kell mondjam még így is tetszett a film. A műfaja akció/thriller. James Wan rendezte, aki a Fűrész első részét is.
    Kevin Bacon alakítja a filmben Nick Hume családapát. Nick-nek megvan mindene ami kell : menő állás, szép feleség, boldog család... Ám egy nap fia hokimeccséről hazafelé tartva, egy benzinkúton fiát hidegvérrel kivégzi egy bandatag, akinek ez a gyilkosság a "belépője" a bandába. Nick még látja az arcát a fiatal férfinak, mielőtt azt elütné egy kocsi menekülés közben. Mikor főhősünk megtudja, hogy fia gyilkosa maximum 5 évet kaphat, inkább azt mondja a bíróságon, hogy nem biztos benne, hogy őt látta. Úgy dönt, hogy saját maga fog igaszságot szolgáltatni és megöli fia gyilkosát. Háború kezdődik Nick és a banda közt, ahol már a felesége és másik fia is veszélybe kerül.
    A story röviden ennyi, persze nem akarok minden részletet elárulni. Az akciójelenetek nagyon el lettek találva, főleg az üldözés tetszett a parkolóházban. A fegyverek megszólalnak, a vér folyik, a végtagok repülnek. Akciófilm a jobbik fajtából. Persze vannak drámai részek is a filmben, amit Kevin Bacon szintén egész jól alakít. Ahogy a bosszúszomjas apát is aki lassan ugyanolyan gyilkossá válik mint akikre vadászik.

    A volt egyszer egy vadnyugat óta rajongója vagyok a bosszúfilmeknek (Oldboy, Kill Bill, A tűzben edzett férfi...). A death sentence pedig egy igazi bosszúfilm ami megerősítette ezt a rajongásomat.
    Az értékelésem pedig : 8/10

Címkék: filmek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mrweg.blog.hu/api/trackback/id/tr58316179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása