Ezt olvasom:

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Rise of the Footsoldier

WéG 2008.09.02. 11:29

    Régen írtam filmekről, ami valószinű annak is köszönhető, hogy mostanában nem nagyon láttam olyan filmet ami erre ösztönzött volna. Egészen mostanáig. A Rise of the Footsoldier egy 2007-es angol film, ami igaz történet alapján készült és mit mondjak, érdemes megnézni.

    Egy angol fiatalember (Carlton Leach) életét követhetjük nyomom a filmben. Már fiatalon belecsöppen az angol futballhuliganizmus nyugodtnak éppen nem mondható világába. Láthatjuk hogyan kezdi karrierjét egyszerű kidobóként, és válik végül a helyi alvilág oszlopos tagjává. Hát a történetről el is mondtunk mindent, de nem is az a lényeg.

    A film kegyetlen brutális. Már az elején belecsöppenünk a futballdrukkerek véres összecsapásaiba, majd egyre durvább dolgok történnek ahogy főhősünk jobban elmerül az alvilágban. Mivel igaz történet, ezért ezek a brutális részek még erősebb érzéseket váltanak ki. Itt nem a szuperhős Rambo-t látjuk aki széttrancsíroz 200 katonát. Nem is a Guy Ritchie féle gengszteresdi, ahol a durvább részek fel vannak higítva vicces jelenetekkel, nehogy túl nagy legyen a dózis az erőszakból. Itt az angol alvilág véres és durva valósága tárul elénk. A film nem hagyja, hogy unatkozzunk a nézése közben. Végig leköti a figyelmünket és odaszegez a székbe. Jól eltalálták a disco-s részeknél a korhű zenéket is. Láthatjuk az elektronikus zenék (és az ecstasy) betörését a zenei világba. A főszereplő (Ricci Harnett) és a mellékszereplők is nagyon jól hozzák a karaktereket. Igazi durva gengszterformák és feleségek.

      A film csak erős idegzetűeknek ajánlott, mivel van "egy-két" brutál jelenet benne. Gengszterfilm rajongóknak kötelező darab. Az ilyen mozik után nem árt jobban figyelni az angol filmekre. Nehéz a döntés ezért ez: 8,5/10.

 

 

Címkék: filmek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mrweg.blog.hu/api/trackback/id/tr97644597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása