Ezt olvasom:

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Call of Duty - Black Ops ... ismét megcsinálták

WéG 2010.12.17. 13:43

   Ismét eltelt egy év, így novemberben menetrendszerint megérkezett az új COD rész. Több mint 1 hónap telt el a megjelenés óta, de a játék már most rekord eladásokkal büszkélkedhet, pedig még hátra van a karácsonyi őrület. Pár mondatban összefoglalom, hogy rám milyen hatással volt.

   Az új rész egyjátékos kampánya a hidegháború idejébe kalauzol el minket, (többek közt) egy bizonyos Alex Mason nevű CIA ügynök bőrébe bújhatunk. Titkos CIA akciókat hajtunk végre a legkülönfélébb helyszíneken és országokban, de egy küldetés erejéig még nosztalgiázhatunk is a 2. világháborús pályán, mintha egy régi COD részben lennénk. A történet Mason kihallgatásával kezdődik, ahol kihallgatónk valami számokról faggat minket, miközben egy kis gyógyszert és elektrosokkot vet be, hogy megeredjen a nyelvünk. Mi szép lassan elmerülünk az emlékek tengerében, újraélve a titkos küldetéseket, hogy végül megtudjuk, hogy mik is azok a titokzatos számok. A történet végig izgalmas és fordulatos, a játékost a székben tartja a kíváncsiság. Akár egy akciófilm forgatókönyveként is megállná a helyét a sztori, sok jelenet pedig adrenalinbombaként robban, akárcsak a modern warfare 2-ben. Az mw2-beli logikátlan helyszínek közti ugrálásnak viszont nyoma sincs, a történet végig következetes és ésszerű. A single player rész 7-8 óra alatt teljesíthető, ezt megnyújthatják az achievement vadászatok, illetve a különböző nehézségi fokozatok. Veteranon például volt 2-3 rész ami igencsak húzósra sikerült, köszönhetően néhány távoli checkpointnak és az újratermelődő ellenfeleknek.A játék grafikája általában szép, néhány pályán kifejezetten pofás. A szinkronok nagyon jók, sokat dobnak a hangulaton, akárcsak a zene, ami rendesen felpörgeti az amúgy sem unalmas játékmenetet. 

   Sajnos ebből a részből kimaradt az mw2-ből ismert spec ops coop mód, amit nagyon sajnálok, mert elég sok kellemes estét töltöttem el vele a haverok, és nagyobb mennyiségű sör társaságában. Van helyette viszont zombi mód, ami a World At War-ból lehet ismerős. Ami nem rossz, de elég nehéz és nem hiszem, hogy túl sokat fogok vele játszani. Egyébként tartozik néhány súlyos achievement ehhez a módhoz, amit nem egyszerű megcsinálni, amit bizonyít az is, hogy nálam már csak ezek hiányoznak a teljes listából.

   A multi folytatja a mw2 hagyományait, néhány kisebb fejlesztéssel megspékelve. A cod pontok bevezetése jó ötlet volt, egy kicsit lassab a fejlődés, valamint így meggondoljuk, hogy mire is specializálódunk. A pályák nagyon jók, a pályatervezők megintcsak kitettek magukért. Nekem még mindig kicsit kevés ez a 14 pálya, de tudom, hogy üzleti megfontolások állnak a háttérben. Jönnek majd az új pályák dlc-ként, biztos vagyok benne, persze jó borsos áron. Jó ötlet volt bevezetni a split screen lehetőséget a multiba, és a combat training nevű játékmódért is pirospont jár.

   Összefoglalva elmondhatom, hogy ismét egy nagyszerű cod részt kaptunk a pénzünkért. Az egyjátékos mód története nagyon jól sikerült, a multi pedig ismét addiktív és rengeteg időt eltölthetünk vele. Az egyetlen negatívum, hogy szinte nem fejlődnek semmit az új cod részek sem grafikailag, sem játékmenetben. De minek is változtatni a bevált recepten amikor az emberek ennyire zabálják ezt is. :D Jövőre azért ennél kicsit többet kérünk a pénzünkért! 9/10

Címkék: játék

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mrweg.blog.hu/api/trackback/id/tr702521860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása