Ezt olvasom:

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Classic Hip Hop Shit

WéG 2007.12.15. 15:53

LEMEZAJÁNLÓ : STATIK SELEKTAH - SPELL MY NAME RIGHT (2007)

    Az egyik kedvenc hip hop lemezem 2007-ből. A másik lemez (Marco Polo-Port Authotity albuma mellett) ami szerintem rácáfolt Nas-Hip Hop Is Dead kijelentésére. Nézzük először az arcot:Statik Selekteh. Ismerős lehet néhány mixtape-ről (pl. Royce Da 5'9,Termanology). A New York-i dj első teljes albuma olyan közreműködő mc-ket vonultat fel mint:Termanology, Q-Tip, Styles P, Talib Kweli, Kool G Rap, Doug E. Fresh, Tony Touch, Big Shug, M.O.P., Cormega, AZ, Krs One, Large Professor, Slum Village.... stb. Tehát már az osztálynévsort végignézve láthatjuk, hogy 1 nem mindennapi lemezzel lesz dolgunk. A lemezt Dj Premier és Termanology intro-ja nyitja, ami tulajdonképpen az előttünk lévő 1 óra beharangozása. Ezt követi mindjárt a lemez egyik legjobb dala:Stop, Look, Listen Styles P, Termanology és Q-Tip közreműkődésével. Kellemes jazzy dallam,finom scratch. Az mc-k nagyon jók, különösen Q-Tip hozza ki magából a legjobbat. Igen erős kezdés. Next. Express Yourself Feat. Termanology, Talib Kweli, Consequence. Egy egész jól sikerült NWA feldolgozás. Talib Kweli hozza a papírformát. Bam Bam Feat. Red Cafe, Termanology, Mims. A refrénben minta Sister Nancy Bam Bam-jéből. A track lassú és nyugodt. A másik nagy kedvencem az albumról : Hardcore(So You Wanna Be) Reks és Termanology a két mc. A refrén itt is scratchelve. Ezután egy nagy mc-dj-beatbox orgia:No Mistakes Allowed. Közreműködők : Doug E. Fresh, Tony Touch, Scram Jones, DP-One, DJ GI-JOE, DJ Revolution & Esoteric. Még leírni is sok. Ezután egy interlude, majd az album legviccesebb dala: Punch Out Big Shug-al. Nintendo hangok és Chris Tucker szövege a Friday című filmből. Mindíg mosolyt csal az arcomra ez a track. A vége felé egy nagyon hangulatos kis nyugis track :It's Over Now Feat. Termanology, A.G. Még kiemelném az utolsó számot : Did What We Had To Do Feat.Krs One, Large Professor és L Da Headtoucha.
    A végeredmény egy kitűnő, album lett. Nagyon jó beat-ek, nagyon jó szövegek kiváló mc-k tolmácsolásában. Bizonyos értelemben egy klasszikus hip hop lemezzel van dolgunk, ami megmutatja, hogy milyennek is kell lennie egy igazi New York-i hip hop albumnak. 9/10
    A lemez hamarosan elérhető lesz a másik blogomon : itt.

Címkék: lemezajánló

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mrweg.blog.hu/api/trackback/id/tr34264915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása