Ezt olvasom:

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Filmajánló : John Rambo

WéG 2008.02.23. 16:51


   
    Rambo folytatás, John McClain után a másik visszatérő. Csakhogy ezt a filmet maga Sly barátunk rendezte, és bizony ami a Die Hard 4 esetében nem sikerült, az itt igen. Vagyis egy ütős folytatás elkészítése ami méltó az elődeihez. És igen, a rendező, a főszereplő, a producer és a forgatókönyvíró is maga Stallone. Bár Rambo kicsikét megöregedett és elhízott, a pengéi és az íjja még mindíg ugyanúgy végez a mocskos rosszfiúk egész seregével.
    Nézzük a storyt, merhogy van valami olyasmi is. Burmában polgárháború dúl, és a gonosz katonák előszeretettel élnek a nem túl civilizált népirtás lehetőségével. Ezekre a háborús vidékekre akar eljutni egy vallási csoport, hogy gyógyszereket és Isten igéit adják a rászorulóknak. Idegenvezetőnek és hajóskapitánynak pedig felkérik a mi visszavonultan éldegélő Rambonkat. Ő pedig eleget is tesz a felkérésnek. Néhány nap múlva viszont kiderül, hogy a csapatot elfogták. Rambo barátunk ismét feladatot kap : vigyen az eltűntek után egy csapat zsoldost. Ezután pedig megpróbálják megmenteni a túlélőket, persze a jó öreg Rambo segítségével.

    Ez a film kibaszott brutálisra sikerült. Az első rész is az volt már valamilyen szinten, de ez tele van vérrel és szétloccsant fejekkel. Mondjuk 2008-ra az emberek ingerküszöbe elért már egy olyan szintet (a sok Sikoly szerű tinihorror és a Fűrész után), hogy nem igen lehet már meglepni senkit, de ez még így is néha durva volt. A fejszétlövések, robbantások, megerőszakolások és végtagok elvesztése gyakori részletei a filmnek. Nekem a legdurvább a disznóetetés volt. És ezek a dolgok miatt le a kalappal Stallone előtt, mert be merte vállalni. Nem mint a Die Hard 4-ban, hogy nem cigizhet, nem ihat, nem beszélhet csúnyán. Ez a film egy igazi kemény régivágású akciófilm. Ha lenne olyan stílus, hogy akció-slasher akkor annak nevezném. Nem sokat beszélnek benne és akkor is szinte ugyanazt mondják. Például ahogy észrevettem nagyon sokszor használják a változás, változtatni, otthon, haza, haza menni szavakat. Kicsit olyan érzésem volt, mintha ez a jelenlegi Iraki helyzetre is vonatkozna, de ezt lehet már csak belebeszélem.
    Persze van 1-2 hülye jelenet benne. Már alapból vicces a szituáció is szerintem : a vietnámi veterán, a kiégett katona letelepszik Burmán és mérgeskígyókat fogdos. Azt sem értem miért jobb íjjal horgászni mint bottal. Az akciójelenetek nagyon jók, csak az utolsó lehetett volna kicsit változatosabb is. A story persze elég egyszerű és a beszélgetések is egyszerűek (buták), de Rambo-t senki nem ezért szereti.
    Mindent összevetve nekem tetszett a film, amennyire egy agyatlan, észnélküli akciófilm tetszhet az embernek. Értékelés : 8/10
   

Címkék: filmek

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mrweg.blog.hu/api/trackback/id/tr53351530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu 2008.03.09. 14:55:44

Maga a film nem volt rossz, de ez már nem Rambo volt.
süti beállítások módosítása