Ezt olvasom:

Címkék

Címkefelhő

Linkek

In Bruges

WéG 2008.06.16. 18:24


    Úgy ültem le megnézni ezt a filmet, hogy semmit nem hallottam róla, csak a remek plakátját láttam. Hát mit mondjak, egy igazi élmény volt a film. Régen láttam már ilyen remek akció-vígjátékot. A film magyar címe Erőszakik lett, és ismét bebizonyították kreativitásukat ezzel a magyar szakemberek.
    A két főszereplő Ray (Colin Farrell) és Ken (Brendan Gleeson) bérgyilkosok, akiket az egyik "munkájuk" után főnökük (Ralph Fiennes) Bruges-ba, a csendes középkori városba küld, hogy húzzák meg magukat egy kicsit. Egy kis hotelben vesznek ki egy szobát és várják főnökük újabb utásításait. A film a közös "vakációjukról" szól ami, hamarosan kicsit kellemetlen fordulatot vesz.
    Mindkét főszereplő nagyon tetszett a szerepében. Ken a kultúrakedvelő, átlagos családapának tűnő bérgyilkos, és a fiatal, depressziós újonc, aki az érkezéstől kezdve durrog és akit egyedül csak a kocsmák érdekelnek az egész városban. De itt van munkaadójuk, a folyamatosan káromkodó Harry, aki olyan mintha Guy Richie filmjéből került volna ide. Mindhárman nagyon jók. Tetszett, hogy a csendes, békés városkában, sorban alakultak ki a sokszor elég véres és mordib helyzetek. Nincs tele lövöldözéssel és akcióval, de pont ezért lesz hatásos az a néhány ami van benne. Ami még nagyon sokat dob a filmen, az a rengeteg poén. Néhol egy kis fekete humor, mint amikor az idilli városka főterének kövein szétcsattan "valaki" és vele együtt darabokra esik szét a pisztoly...
Egyedüli negatívumként csak a lassúságát említeném meg, de viszont akkor sem unalmas. Nekem a film nézése közben valahogy a Fargo ugrott be mint hasonszőrű alkotás.
    Nagyon jó film lett az In Bruges (azért sem Erőszakik), kiváló színészekkel, rengeteg vicces jelenettel és néhány véresebb akciórésszel. És persze a kemény végső jelenet... Nem bánnám ha sűrűbben készítenének ilyen filmeket. Ajánlom mindenkinek. 9/10

Címkék: filmek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mrweg.blog.hu/api/trackback/id/tr61524181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása