Ezt olvasom:

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Film"NEM"ajánló : Jumper/Hipervándor

WéG 2008.03.18. 20:49

   
    Az egyetlen film amit mostanában megnéztem (de minek) az a Jumper volt. A film egy fiatal srácról szól, aki egyik nap felfedezi különös képességét : a teleportálást (tiszta árnyék az X-men-ből). Emberfeletti képességét ki is használja rendesen, és kirabol pár bankot. Évekig éldegél is szépen a pénz és a nők "tengerében", mignem egy nap rá nem talál egy társaság. Paladinoknak nevezik magukat, és a céljuk, hogy megöljék az összes teleportálni képes "ugrót". A harc kezdetét veszi... vagyis csak venné :)
    Nem szeretnék sokat írni, csak egy kicsit lehúzom. Alapból fájdalmas a magyar cím. Szinte látom magam előtt a brainstorming-oló csapatot az asztalnál ülve, ahol hirtelen felkiált az egyik szemüveges-betűrtpólós okoska : HIPERVÁNDOR!!!
    A színészek nagyon bénák. Samuel L. Jackson nevetséges azzal a hajjal. A Paladinokról szinte nem derül ki semmi. Még azt sem értettem, hogy NSA ügynökök voltak, vagy az csak álca volt. Néha az egész film átcsap egyfajta álromantikus giccsparádéba. Olykor pedig akció és sci-fi keveredik. A párbeszédek legtöbbször nevetségesek.
    De mondok valami pozitívumot is. Az alapsztori (egy novella alapján készült) szerintem remek és a trükkök is jól néztek ki. Az már más kérdés, hogy nem dolgozták ki rendesen a történetet, a karaktereket és az egészet megfejelték gyenge színészekkel (kivétel persze Samuel, de ebben a szerepben ő sem tudott mutatni 1-2 mérges "főgonosz" arcon kívül mást). Mindent összevetve nagy csalódás. Ez a film a "hogyan rontsunk el egy jó alapsztorit" iskolapéldája. Értékelés 3/10 (a teleportos trükkök miatt ilyen sok)

Címkék: filmek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mrweg.blog.hu/api/trackback/id/tr36386712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása