Ezt olvasom:

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Múmia 3 - A sárkánycsászár sírja

WéG 2008.09.13. 17:09

      "Nesze nektek bolondok! Kaptok még egy Múmiát." Böfögik a pofánkba Hollywood moguljai, akik tudják mi kell az embernek. De tényleg ez kell? Krisztus után 2000 évvel tényleg ilyen filmek kellenek az embereknek? Úgy látszik a nagy tenger túloldalán a válasz : igen.

      A legújabb Múmia részt Rob Cohen-nek köszönhetjük, aki többek közt a XXX és a Halálos iramban című filmekkel örvendeztette meg a nagyérdeműt. Főszerepben ismét Brendan Fraser (Rick O'Conell), de a feleségét (Evelyn-t) már nem Rachel Weisz alakítja hanem Maria Bello. Tiszta Barátok közt. Undorító megoldás. Itt van ismét John Hannah (Jonathan) a sógor, aki a jófej, viccelődő mellékszereplő figurát alakítja ismét a filmben. A legifjabb O'Conell: Alex (Luke Ford), valamint a főgonosz, Jet Li.

      A sztoriról nincs kedvem sokat mesélni, úgyis csak a szokásos. Feléled egy újabb múmia, ezúttal Kínában és hőseink ismét nekiállnak lenyomni szegényt. A lényeg, hogy ennyire nyomorult, üres és semmirekellő filmet én már régen láttam. Pedig mostanában folyamatosan jönnek az egyre nagyobb szemetek Hollywood-ból. A Múmia első része nekem személy szerint nagyon tetszett. Akkoriban nagyon jó volt, hogy jött egy vicces és eredeti kalandfilm. De az első rész után úgy tűnik egyre lejjebb megy a színvonal. A történet egy nulla, ennél még egy 8 éves is jobbat talál ki. Ennél csak az rosszabb, hogy csakúgy mint az új Indiana esetében, itt is tele van a film olyan apró kis baromsággal, amik miatt szépen becsúszik a béka segge alatti kategóriába (pl. a jetik). Kapunk 1-2 erőltetett poént, ami maximum egy félmosolyt tud az arcunkra csalni. Az akciórészek nem nagyon nyűgöztek le, többet vártam volna. A szereplők gyengék, főleg Maria Bello és Luke Ford (aki úgy néz ki mint azok a tipikus focicsapat kapitányok  az amerikai filmekben). Látszik, hogy foglalkoztak a mozival, még talán próbálták is a legtöbbet kihozni belőle, de sajnos hamar leolvad róla a CGI látvány-máz, és alatta csak egy nagy rakás szart találunk.

      Nincs is értelme több szót pazarolni erre a filmre. Kiábrándító, hogy sok millió dollárt ilyen szennyekre költenek Hollywood-ban. Hiába! Az eredetiség és az ötletek hiánycikknek számítanak manapság. 3/10 mert úgy gondolom még van ettől is lejjebb.

Címkék: filmek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mrweg.blog.hu/api/trackback/id/tr58661908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása